katterug theo3Oude liefde roest niet. Een Volvo Amazon evenmin. Gastschrijver Theo Jongedijk over de drie Volvo’s in zijn leven. Eén te dure, één miskoop en één lot uit de loterij.

geboortefiguurWas de vader van Theo Jongedijk een tijdgenoot van Michiel de Ruyter? De hoofdredacteur van dagblad Het Vaderland liet in 1964 zijn horoscoop trekken van zijn vorige levens. Jongedijk jr.: “Daaruit bleek dat hij ten tijde van de Engels-Nederlandse zeeslagen logboekschrijver was aan boord van een van de vijandelijke schepen, dus een tegenstander (!) van onze Michiel.” Mijn verslag over de film Michiel de Ruyter inspireerde gastschrijver Theo Jongedijk tot onderstaande bijdrage.

genootschap-julianaMorgen viert prinses Beatrix haar 77ste verjaardag. Voor gastschrijver Theo Jongedijk, in de jaren zeventig een collega bij de Amersfoortse Courant, aanleiding een ankedote over haar te onhullen en zodoende de code van de Rijksvoorlichtingsdienst te schenden. En: wat moet je zeggen als zich onverhoeds iemand van het Koninklijk Huis aan de telefoon meldt? 

traptheo Thuis slaap ik altijd op mijn buik of zij. Dit keer lag ik op mijn rug en ik was mij ervan bewust dat ik droomde, of toch niet? In mijn verondersteld onderbewustzijn was ik in een huis, mogelijk dat van mijzelf, slapend in bed. Elders in die woning was geluid dat mij verontrustte en tot actie maande. Ik was echter te loom om uit bed te gaan en ervoer toen een kracht die mij uit mijn lichaam haalde. Ik werd als het ware uit mijn lijf gezogen en verliet het omhulsel van vlees en bloed via de voeten.
Een gastbijdrage van schrijver/journalist Theo Jongedijk.

Copyright © 2015-2022 Martin Rep | Radboudlaan 14 | 1402 XP  Bussum | Contact