henkkuytOp ‘Pinksterdrie’ vindt in Nijmegen sinds een paar jaar de jaarlijkse reünie van oud-journalisten van De Gelderlander plaats. Aanstaande dinsdag is het weer zover: dan verzamelen de ‘knarren’ van de krant zich in café Goossens aan de Grote Markt. Veel van de gesprekken zullen ongetwijfeld gaan over de man die er niet meer bij kan zijn: hoofdredacteur Henk Kuijt, de branieachtige straatvechter die de krant zestien jaar leidde en die in 2004 overleed.  Herinneringen aan een Zaankanter aan de Waal, en het opmerkelijke verhaal hoe hij mij bij zijn krant binnenloodste.

adrievangeffen

Mahjongspeler Adrie van Geffen is onverwacht overleden, op 63-jarige leeftijd. Een van mijn langdurigste mahjongvriendschappen. Maar was het wel een echte vriendschap? En was Adrie eigenlijk nog wel een mahjongspeler? Mijn herinneringen aan een man met een solitair leven.

vader mams winkel

Ik had twee moeders. In de verhalen uit mijn jeugd schrijf ik voor het gemak meestal over ‘mijn moeder’, maar daarmee doe ik mijn stiefmoeder tekort. Deze maand dertien jaar geleden overleed zij, 82 jaar oud, Het wordt tijd om haar te gedenken. Deel 2 en laatst in een korte serie: Hoe Martha Muis in ons leven kwam en hoe alles veranderde. Zelfs een bezoek aan een goddeloos oord als de kermis. .

mariakapel stvitusDit is géén In Memoriam. Hoe ernstig ziek Pieter Broertjes, burgemeester van mijn buurgemeente Hilversum ook is, hij leeft. Hij ligt in het ziekenhuis met een hersenontsteking. Dit verhaal over hem is mijn bijdrage aan zijn herstel.

martha jennigje muis

Martha Muis, mijn stiefmoeder en de drijvende kracht achter de winkel van mijn vader, overleed dertien jaar geleden op 82-jarige leeftijd, in juli 2008. De jeugdherinneringen die zij noteerde in een rood schriftje, bieden een inkijkje in een gebutst maar soms toch ook heel vrolijk leven. 

Copyright © 2015-2021 Martin Rep | Radboudlaan 14 | 1402 XP  Bussum | Contact