hans hoefkens

En opnieuw is een collega verdwenen zonder dat we hem naar zijn laatste rustplaats hebben kunnen vergezellen. Zondag 16 augustus overleed Hans Hoefkens, in de jaren zeventig een van mijn collega’s bij de Amersfoortse Courant. Begin augustus kreeg ik bericht van zijn zoon Wouter dat Hans het niet lang meer zou maken. Ik stuurde hem een laatste brief. Hieronder een bewerkte versie daarvan.

jaap van essen goffertTwee keer heb ik geschreven over het Goffertpark in Nijmegen: hoe DOS er voetbalkampioen werd in 1958 en hoe The Rolling Stones er 25 jaar geleden optraden. Maar deze korte serie is niet compleet zonder stil te staan bij mijn Gelderlander-collega Jaap van Essen, de enige Nederlandse journalist naar wie een perstribune in een voetbalstadion is vernoemd. 

rob de vriesMijn collega Rob de Vries is overleden. Een levensgenieter, die op het laatst de dood met open armen verwelkomde.

gerda martin venetieDeze week vijf jaar geleden overleed mijn schoonzuster Gerda Mantel. Herinneringen aan een moeder van talrijke kinderen, die ten slotte verdwaalde in haar eigen herinneringen.

albertheijn

Voor mij als Zaankanter is Albert Heijn meer dan zomaar een naam. AH is een op en top Zaans bedrijf, waar ik, net als iedere Zaankanter, trots op was.

Copyright © 2015-2020 Martin Rep | Radboudlaan 14 | 1402 XP  Bussum | Contact