mariakapel stvitusDit is géén In Memoriam. Hoe ernstig ziek Pieter Broertjes, burgemeester van mijn buurgemeente Hilversum ook is, hij leeft. Hij ligt in het ziekenhuis met een hersenontsteking. Dit verhaal over hem is mijn bijdrage aan zijn herstel.

otto 1974

Mijn oude klas- en dorpsgenoot Ot Louw heeft afscheid van het leven genomen. In het volle licht van de aandacht, met een brede armzwaai naar zijn vrienden.

trienonrustTrien Kossen-Onrust, de oudste persoon die ik heb geïnterviewd voor mijn boek De Meidoornstraat, is afgelopen nacht overleden. Zij is 103 jaar geworden. Een klein In Memoriam, met een filmpje.

rene aveskampDe zoon van een ex-collega vraagt mij om verhalen over zijn vader, die deze maand zeventig jaar wordt. Uiteindelijk is mijn hulp niet nodig. Maar ondertussen heb ik denkwerk genoeg verricht voor een geschreven portret van mijn dierbare conculega René Aveskamp, ooit chef nieuwsdienst en buitenland-coördinator bij dagblad De Gelderlander.  

schouten

Dick Schouten, tijdens mijn jeugd in de Zaanstreek keeper van KFC, FC Zaanstreek en AZ'67, is afgelopen weekend op 84-jarige leeftijd overleden. De pefecte keeper die toch de menselijke maat hield dankzij zijn handicap.

Copyright © 2015-2021 Martin Rep | Radboudlaan 14 | 1402 XP  Bussum | Contact