bobbraakmanOud-collega Puck Wagenaar stuurde me vandaag een bericht door dat hij had aangetroffen op Facebook: ‘Na een ziekbed van een paar maanden is vannacht is onze vader Bob overleden. Wij waren op dat moment bij hem. Toen bij hem longkanker werd gevonden, was deze al zo ver uitgezaaid dat behandelen niet meer mogelijk bleek. We zijn enorm dankbaar voor de vele steun en blijken van medeleven, in de vorm van bezoekjes, telefoontjes en kaarten, die mijn vader in deze laatste periode heeft mogen ontvangen.’ Was getekend: Marije en Stijn Braakman. Graag deel ik wat herinneringen aan Bob Braakman.

Reactie (6) Hits: 115

wessel burger

Wessel Burger is overleden.

Ik kende Wessel niet erg goed. Hij was een trouwe lezer van de verhalen op deze website en een al even trouwe commentaarschrijver.

Reactie (0) Hits: 195

weiss april63

logoZe benaderde mij omdat ze in verband met mijn boek over Zaandam-zuid graag herinneringen wilde ophalen aan de tijd dat zij in de Jan Eijdenbergstraat woonde. Maar uiteindelijk praatten Heleen van Waarden en ik voornamelijk over haar vader, geschiedenisleraar Piet Weiss. Een portret, ter gelegenheid van de komende reünie van het Blaise Pascal College.

Reactie (5) Hits: 455

bart jungmannHij was een tobber, hij ‘schreef maar en wilde geen ergernis geven’. Ondertussen maakte hij bijna dertig jaar lang de mooiste verhalen voor de Volkskrant, plus een stapeltje boeken. Nu heeft Bart Jungmann afscheid genomen van zijn ‘walhalla’. 

Reactie (1) Hits: 366

henkkuytOp ‘Pinksterdrie’ vindt in Nijmegen sinds een paar jaar de jaarlijkse reünie van oud-journalisten van De Gelderlander plaats. Aanstaande dinsdag is het weer zover: dan verzamelen de ‘knarren’ van de krant zich in café Goossens aan de Grote Markt. Veel van de gesprekken zullen ongetwijfeld gaan over de man die er niet meer bij kan zijn: hoofdredacteur Henk Kuijt, de branieachtige straatvechter die de krant zestien jaar leidde en die in 2004 overleed.  Herinneringen aan een Zaankanter aan de Waal, en het opmerkelijke verhaal hoe hij mij bij zijn krant binnenloodste.

Reactie (6) Hits: 735

Copyright © 2015-2018 Martin Rep | Bussum | Contact