gezin dejongeIn Reikhalzend Verlangen gaat komiek Freek de Jonge opnieuw terug naar zijn jeugd in Zaandam. Maar vooral naar zijn vader. Martin Rep las het boek en ontdekte veel raakvlakken met zijn eigen vader.

Reactie (4) Hits: 2653
fritsbom nrc
Frits Bom Foto © NRC Handelsblad

Hij was de Konsumentenman, de Ombudsman, de Vakantieman. Maar voor mij was Frits Bom vooral de sociaal bewogen reporter van Dingen van de Dag. Een week lang waren Frits en ik ouwe jongens krentenbrood. Toen Amersfoort, heel eventjes, het middelpunt van Nederland was.

Reactie (2) Hits: 421

oudewaterHoe meer handen van beroemdheden je hebt gedrukt, hoe dichter je bent bij andere beroemdheden. Berekend is dat niemand op aarde meer dan zes handrukken is verwijderd van welke  tijdgenoot ook. Op die manier ben ik maar op één handdruk afstand van Joseph Stalin. Ik heb namelijk immers ooit Marcus Bakker, de Nederlandse CPN-leider uit de jaren zestig en zeventig, de hand geschud, en die is vast ooit voorgesteld aan de Sovjetleider.

Reactie (1) Hits: 950
Johnny Rep 1973

Het is een road-movie, zegt schrijver Mark van den Heuvel zelf over zijn boek ‘Johnny Rep, Buitenbeentje’. De reis die hij met Rep maakt, gaat van café De Slock op Texel naar Torremolinos in Spanje en via de villa van Rafaël van der Vaart in Sevilla naar de Krokodil in Krommenie om te eindigen in café de Koperen Bel in Zaandam. Het is in ieder geval een niet alledaagse biografie over een legendarische stervoetballer. Laatste deel in de Johnny Rep-trilogie – nu over het boek zelf.

Reactie (2) Hits: 1535

concierge heijkoopHij behoorde tot het meubilair van zowel het oude als het nieuwe Zaanlands Lyceum. De leerlingen kenden hem als ‘Peer’ of als ‘Geurt’. Maar wie was conciërge Geert de Vries in werkelijkheid? Zoon Erno, geboren in de dienstwoning naast het oude lyceum aan de Westzijde, over zijn vader, diens onverwachte overlijden en zijn eigen dramatische laatste schooljaar. “Een graag geziene figuur, die iedereen met raad en daad bijstond.”

Reactie (4) Hits: 1771

Copyright © 2015-2018 Martin Rep | Bussum | Contact