eddyEén keer in mijn leven heb ik Eddy Posthuma de Boer ontmoet. Ik was als 'bladenmaker-in-spe' aangenomen bij uitgeversconcern VNU, waar een niet te stillen energie bestond om nieuwe tijdschriften in de markt te zetten. Een groep jonge journalisten kreeg een jaar lang een intensieve training om hun creatieve talenten aan te wenden om bladen te bedenken. We werden ondergebracht in het KNVB-complex in Zeist, waar een keur van marketing managers, hoofdredacteuren, art directors en noem maar op opdraafde om ons te leren hoe dat ging, bladen maken.

Op een dag in 1976 kwam de top van het chique maandblad Avenue op bezoek, met medeneming van freelance fotograaf Eddy Posthuma de Boer. Die werd de hele wereld over gestuurd om reportages te maken. Dat leidde tot vele pagina's beslaande reportages in Avenue. Eddy vertelde trots over die reizen, hoe hij te werk ging en hoe mooi ze bij Avenue zijn foto's presenteerden. Het leuke van Avenue was ook: het gaf niet wat het kostte.

Op de foto die ik die dag maakte, is Eddy een jaar of 45. Afgelopen weekend overleed hij als een gelauwerd fotograaf, 90 jaar oud.

Copyright © 2015-2024 Martin Rep | Radboudlaan 14 | 1402 XP  Bussum