martinrepbwIn deze weblog is in beperkte mate plaats voor bijdragen van derden. Als je denkt dat je goed kunt schrijven en je hebt een bijzonder verhaal te melden, laat het me dan weten.

Ik ben alleen geïnteresseerd in non-fictie (dus geen verzonnen verhalen). Geschiedenissen uit de plaatsen die in mijn leven een belangrijke rol spelen of hebben gespeeld, hebben de voorkeur: Amersfoort, Amsterdam, Bussum, Leusden, Nijmegen en Zaandam. Verwacht geen vergoeding voor je artikel.

Graag hoor ik van je. 

 

Contact met Martin Rep

Reactie (0) Hits: 1638

katterug theo3Oude liefde roest niet. Een Volvo Amazon evenmin. Gastschrijver Theo Jongedijk over de drie Volvo’s in zijn leven. Eén te dure, één miskoop en één lot uit de loterij.

Reactie (1) Hits: 1551

geboortefiguurWas de vader van Theo Jongedijk een tijdgenoot van Michiel de Ruyter? De hoofdredacteur van dagblad Het Vaderland liet in 1964 zijn horoscoop trekken van zijn vorige levens. Jongedijk jr.: “Daaruit bleek dat hij ten tijde van de Engels-Nederlandse zeeslagen logboekschrijver was aan boord van een van de vijandelijke schepen, dus een tegenstander (!) van onze Michiel.” Mijn verslag over de film Michiel de Ruyter inspireerde gastschrijver Theo Jongedijk tot onderstaande bijdrage.

Reactie (1) Hits: 2094

genootschap-julianaMorgen viert prinses Beatrix haar 77ste verjaardag. Voor gastschrijver Theo Jongedijk, in de jaren zeventig een collega bij de Amersfoortse Courant, aanleiding een ankedote over haar te onhullen en zodoende de code van de Rijksvoorlichtingsdienst te schenden. En: wat moet je zeggen als zich onverhoeds iemand van het Koninklijk Huis aan de telefoon meldt? 

Reactie (1) Hits: 2371

Copyright © 2015-2018 Martin Rep | Bussum | Contact