genootschap julianaTien jaar geleden overleed Keimpe Koopmans. In alle stilte, na een leven vol rumoer. Nu krijgt hij alsnog een eerbetoon in de vorm van een bundel verhalen over hem en over zijn krant. Vandaag wordt het eerste exemplaar van het boek ‘Koopmans!!!’ aangeboden aan Amersfoorts burgemeester Lucas Bolsius.

pvdb mrepOp de valreep van 2022 overleed mijn geliefde Volkskrant-collega Peter van den Berg, 76 jaar oud. Ik maakte hem in mijn Volkskrant-tijd mee op de eindredactie binnenland, later (en eerder) werkte hij onder meer op de stadsredactie Amsterdam. Voor de Volksknar, het clubblad van het genootschap van ouwe knarren van de Volkskrant, schreef ik over de laatste keer dat ik Peter, toevallig, ontmoette. 

oostenrijk nederlandHet Nederlands Elftal heeft in Qatar de poule-fase overleefd en ontmoet zaterdag het team van de VS. In 1958, het eerste wereldkampioenschap voetbal dat ik me herinner, was Nederland er niet eens bij. Als de Keuzecommissie van de KNVB Zaankanter Piet Kruiver eerder had zien staan, had het heel anders kunnen gaan.

Copyright © 2015-2022 Martin Rep | Radboudlaan 14 | 1402 XP  Bussum | Contact