lourens dronrijp

Het Fries Museum in Leeuwarden heeft deze week de You-2 Award, de publieksprijs van de Global Fine Art Awards (GFAA), gekregen voor de tentoonstelling ‘Alma-Tadema, klassieke verleiding’. De awards, die ook wel bekendstaan als de ‘museum-Oscars’, werden uitgereikt in New York. Ter gelegenheid hiervan herplaats ik het artikel dat ik in 1984 schreef voor de Volkskrant over het geboortehuis van Alma Tadema. Ook zet ik mijn verslag aan de bekroonde expositie opnieuw op de homepage van deze website.

Reactie (3) Hits: 242

lou de palingboer rd

Vijftig jaar geleden blies God op aarde, Lou de Palingboer, zijn laatste adem uit. Zijn voorlopig laatste adem dan, want Lou was onsterfelijk. Eén keer ontmoette ik Lou – nou ja, zijn engelen dan – in Zaandam. Het werd een teleurstellende ervaring; niet alleen voor mij, maar vooral voor iemand anders die onsterfelijk is geworden: Henkie Michel.

Reactie (2) Hits: 551

lille1967Met ingang van het nieuwe jaar mogen ouderwetse, vervuilende brommers Amsterdam niet meer in. Juist dit jaar was het vijftig jaar geleden dat ik mijn laatste vakantie als vrije jongen maakte - op mijn witte Puch Skyrider. Zeven Zaanse jongens naar Parijs, en terug. ‘De mooiste vakantie van mijn leven.’

Reactie (5) Hits: 3139

wielie elhorstWielie Elhorst wilde voorganger worden bij het Leger des Heils, net als zijn ouders. Tot hij erachter kwam dat dat voor hem als homo onmogelijk was. Nu is hij wijkpredikant van de PKN in Bussum en LHBT (homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders)-dominee in Amsterdam. En mist hij het kerstfeest van het Leger nog altijd.

Reactie (2) Hits: 1470

Copyright © 2015-2018 Martin Rep | Bussum | Contact