puch2020bilthovenVoor het eerst sinds vijftig jaar zit ik weer op de bromfiets waarmee ik ooit de Zaanstreek onveilig maakte. Een verhaal over een Haags dilemma, kâhwe klâhwe en warme liefde, en sleutelen in de woonkamer. “Opzij jongens, maak nou even ruimte voor de pannen.”

dolf toussaint damAch ja, de jaren zestig… Met mijn meisje achter op de Puch de Veluwe op, met als heerlijk vooruitzicht een nacht samen. De grote vrijheid tegemoet, en hoe dat bijna verkeerd afliep.

warnink zuiderkerkMet dominee Heleen van Beelen, die deze week afscheid nam van de protestantse gemeente Bussum, discussieerde ik over Jezus en Maria op een trendy Goois terras. Zou de dominee uit mijn Zaanse jeugd ooit in een café hebben gezeten? Een calvinist, zo merk ik, zal zich nooit helemaal thuis voelen in een vrijzinnig milieu.

westvleeten vkHet ‘lekkerste bier ter wereld’ is alleen te koop in de abdij waar het gebrouwen wordt. De aanschaf is al een avontuur op zich. In de hemel is geen bier, daarom verkopen de paters het hier.

Copyright © 2015-2020 Martin Rep | Radboudlaan 14 | 1402 XP  Bussum | Contact