caching 84

Haast niemand die het weet, maar overal om je heen zijn schatten verborgen. Ook in de Zaanstreek. Tussen de industriële parels langs de Zaan ga ik met mijn dochter op jacht naar wat anonieme vrijwilligers hebben verstopt. Een verhaal over woodies, travel bucks, magnetische buisjes en coördinaten: geocaching.

Borgman 260804Hij moest op zijn kant door de voordeur en het tuinhekje. De achteruitversnelling werd bediend met een stok door een gaatje in de vloer, de ruitenwisser moest met de hand worden bewogen. Jaap Borgman over de dwergauto die zijn vader bouwde in de jaren vijftig. “Na vier jaar kon hij hem voor serieus geld verkopen.”

zaanferry179Vijf hoogtepunten binnen twee uur, waar krijg je dat nog tegenwoordig?

collignonpuchGa ik de tocht per bromfiets die ik in 1967 maakte, ruim een halve eeuw later overdoen op een antieke Puch? De uitnodiging die ik krijg voor deze onderneming vind ik zo absurd dat ik niet meteen nee zeg. Eerst maar even een proefritje naar het strand. Een verhaal over drie ouwe knarren en de schoonheid van de Puch, dat toch weer eindigt bij de fietsenmaker.

vangalen eysinkWouter van Galen kocht zijn eerste Eysink toen hij nog geen zestien was. Het was het begin van zijn indrukwekkende verzameling.

Copyright © 2015-2022 Martin Rep | Radboudlaan 14 | 1402 XP  Bussum | Contact