puch 1Opeens vind ik in een bijna vergeten fotoalbum een vergeten foto terug. Een bijzondere foto, want zo veel heb ik er niet met mijn betreurde witte Puch Skyrider bromfiets. Het is ook een van de eerste foto’s met het meisje dat ik nog altijd heb.

Reactie (3) Hits: 276

wytze brandsmaWytze Brandsma verliet Zaandam en de veilige gereformeerde kerk. Hij vestigde zich op het Friese platteland en fulmineerde als vrijzinnig doopsgezinde predikant tegen de industriële moloch. Zijn dichtbundels getuigen van een haast calvinistische strijd met de Heer.

Reactie (2) Hits: 200

sint bari2Speciaal om het wonder van Sint Nicolaas van dichtbij te zien, reisde ik dit jaar naar de Italiaanse havenstad Bari. Het bezoek aan zijn crypte eindigde met een liedje voor de sint. 

Reactie (1) Hits: 355

chinasoldatenVerslag in een oude ordner gevonen. Samen met onze vriendin Betsie maakten Dicky en ik in oktober 2002 onze eerste reis naar China. Een bijzondere belevenis, die we bovendien konden combineren met deelname aan het eerste wereldkampioenschap mahjong in Japan. Onlangs vond ik de in internetcafés geschreven en naderhand uitgeprinte mailtjes terug die ik destijds aan familie en vrienden in Nederland stuurde. Gelukkig had ik ook de foto's nog.  

Reactie (1) Hits: 1994

puchdag 461

Ik verkocht mijn Puch al in 1968. Maar veel leeftijdgenoten waren verstandiger dan ik. Zij bleven knutselen, sleutelen en poetsen aan hun geliefde bezit. Soms een halve eeuw lang. Ruim honderd van hen deden afgelopen week mee aan hun jaarlijkse Zomerrit.

Reactie (4) Hits: 674

Copyright © 2015-2019 Martin Rep | Bussum | Contact