lou de palingboer rd

Vijftig jaar geleden blies God op aarde, Lou de Palingboer, zijn laatste adem uit. Zijn voorlopig laatste adem dan, want Lou was onsterfelijk. Eén keer ontmoette ik Lou – nou ja, zijn engelen dan – in Zaandam. Het werd een teleurstellende ervaring; niet alleen voor mij, maar vooral voor iemand anders die onsterfelijk is geworden: Henkie Michel.

Reactie (2) Hits: 550

lourens dronrijp

Het Fries Museum in Leeuwarden heeft deze week de You-2 Award, de publieksprijs van de Global Fine Art Awards (GFAA), gekregen voor de tentoonstelling ‘Alma-Tadema, klassieke verleiding’. De awards, die ook wel bekendstaan als de ‘museum-Oscars’, werden uitgereikt in New York. Ter gelegenheid hiervan herplaats ik het artikel dat ik in 1984 schreef voor de Volkskrant over het geboortehuis van Alma Tadema. Ook zet ik mijn verslag aan de bekroonde expositie opnieuw op de homepage van deze website.

Reactie (3) Hits: 242

zandingVriend Piet heeft een huisje gekocht op de Zanding in Otterlo. De Zanding? Dat was toch zo’n heerlijk, door bossen omzoomd, strand, midden op de Veluwe? De werkelijkheid ziet er zestig jaar later heel anders uit.

Reactie (4) Hits: 378

lille1967Met ingang van het nieuwe jaar mogen ouderwetse, vervuilende brommers Amsterdam niet meer in. Juist dit jaar was het vijftig jaar geleden dat ik mijn laatste vakantie als vrije jongen maakte - op mijn witte Puch Skyrider. Zeven Zaanse jongens naar Parijs, en terug. ‘De mooiste vakantie van mijn leven.’

Reactie (5) Hits: 3139

top2000verlosser2Derde kerstdag 2015: swingen in de kerk, dansen met de dominee en een gebed dat wordt opgezonden tussen de nummers van de Bussumse top-acht door. Waar is het collectezakje?

Reactie (1) Hits: 870

Copyright © 2015-2018 Martin Rep | Bussum | Contact