lana-klim(Update: Bericht wel in Gooi en Eembode)

BUSSUM - Via WhatsApp hield ik afgelopen zondag contact met mijn dochter. Hoe zou de Vrije School St.-Michaël uit Bussum het doen in Nieuwegein, waar de landelijke finale van de Nationale Schoolklimcompetitie plaatsvond? 

Om half vijf kwam de verlossende app: ‘Eerste! Ze zijn de beste schoolklimmers van 2014!’ Mijn kleindochter Lana zat in het winnende team!

‘Geweldig!’, appte ik terug. Ik slikte een paar tranen weg. Een paar weken eerder was ik in Bussum bij de plaatselijke voorronde geweest. Als een aapje was Lana omhoog geklommen tegen de klimwand. Net als alle kinderen van haar groepje gaf ze de andere Bussumse scholen geen kans.

Helaas waren we verhinderd de landelijke finale bij te wonen wegens een lang geleden vastgelegde, gecompliceerd tot stand gekomen afspraak, die we niet meer konden afzeggen. Maar via de moderne techniek waren we er toch bij. En ach, deze week zou ik in Bussums Nieuws er alles over lezen. Ik stuurde de redactie alvast een mailtje: ‘De Vrije School St Michael is zojuist Nederlands kampioen klimmen 2014 geworden in Nieuwegein!!!’. Een uurtje later stuurde ik, altijd handig, ook een foto door die schoonzoon Roel had gemaakt van de huldiging.

Van Lana hoorde ik de volgende dag in geuren en kleuren hoe het gegaan was. Vijf onderdelen, op alle vijf had de St.-Michaëlschool het ’t best gedaan. Maar de ploeg had er dan ook heel serieus werk van gemaakt, dankzij een enthousiast ouderpaar van een van haar klasgenootjes. De medaille had ze nog om, de beker - “zó groot, opa!” - stond natuurlijk op school.

Het staat vast op de voorpagina van Bussums Nieuws, zei ik tegen Lana’s oma, “ik heb ze getipt”. Donderdag plofte die in de bus. Niet op de voorpagina, niet op pagina twee, drie… Nee, helemaal niet. Geen foto, geen letter, niets.

Wat een falen van de plaatselijke pers! Onmiddellijk besloot ik mijn abonnement te beëindigen. Maar hoe gaat dat? De website biedt ook al geen uitkomst. Wat een frustratie.

Ik denk dat ik het meisje dat het blad elke week bij ons in de bus stop, dit keer helemaal niets geef als ze aanbelt met haar nieuwjaarswens. Iemand moet het ontgelden.

 

Update: de Gooi en Eembode, de concurrent van Bussums Nieuws, heeft het nieuws wel op zijn waarde geschat en een artikel op de voorpagina gebracht.
GooiEembode  

Bericht over de Schoolklimcompetitie van de NKBV 

Copyright © 2015-2024 Martin Rep | Radboudlaan 14 | 1402 XP  Bussum