stones rep natasjaStones-fan van het allereerste uur Martin Rep was donderdagavond aanwezig bij het concert van The Rolling Stones in de Amsterdam Arena. Zouden ze naar de vorderingen met de nieuwe Zaanbrug bij Wormerveer hebben gekeken?

treur repOp het laatste moment is het concert van The Rolling Stones in de Arena van vanavond afgelast: Mick Jagger heeft corona. Martin Rep stond al klaar, met drie kaartjes in zijn hand.

the rolling stones in liverpoolIn juni treden The Rolling Stones weer op in Nederland. Waarom ik alsnog dat peperdure kaartje voor het concert kocht.

stonesingroningen

Op de Rolling Stones-expositie ‘Unzipped’ in het Groninger Museum zijn vele honderden memorabilia te bekijken uit de meer dan vijftigjarige geschiedenis van de band. Maar de mondharmonica die Mick Jagger had meegenomen naar het beladen Kurhaus-concert van 1964 zul je er vergeefs zoeken.

trixparamountsJanuari 1984. Ik ben net begonnen op de redactie van de Volkskrant. Het meeste langharige tuig dat daar werkt, heeft inmiddels het haar in een net model laten knippen, maar de geest van linksigheid en het geloof in de revolutie heerst nog volop.

Een van de eersten met wie ik kennis maak, is een kalende knaap van mijn leeftijd, die mijn kennis test van The Beatles. Als ik daarvoor ben geslaagd, word ik voorgesteld aan een andere binnenland-redacteur, Adriaan de Boer. Ons gesprek komt al snel op The Rolling Stones, waarbij ik zo achteloos mogelijk laat vallen dat ik bijna twintig jaar eerder het legendarische concert van de Stones in het Kurhaus heb bijgewoond.

“Werkelijk?”, antwoordt Adriaan. “Ik zat met mijn band in het voorprogramma.” Daar heb ik niet van terug.

Tien jaar later, bij het dertigjarig jubileum van het concert, schrijft Adriaan zijn herinneringen aan die legendarische 8e augustus 1964 op voor de Volkskrant. Met zijn toestemming volgt hieronder dat verhaal.

stones goffertThe Rolling Stones in Nijmegen, nee, beter nog: The Rolling Stones in mijn eigen achtertuin! Hoe ik 25 jaar geleden mijn dochters liet kennismaken met ‘The greatest rock ’n roll band on Earth’. Deel 2 in een mini-serie over het Nijmeegse stadspark de Goffert. 

martin coastMin of meer toevallig woonde ik in augustus 1964 in het Kurhaus in Scheveningen het concert bij van The Rolling Stones, dat de geschiedenis is ingegaan als een van de meest beruchte optredens van de band. Tientallen jaren later kreeg ik er mijn ‘fifteen minutes of fame’ door. Hoewel…?

muzee-9

Op die zaterdagavond in augustus 1964 werden we met harde hand uit het Kurhaus verwijderd. Vijftig jaar later was het een eer erbij te zijn geweest.

martinenrob

In 1964 was ik bij het concert van The Rolling Stones in de Kurzaal in Scheveningen. Ik schreef daarover onderstaand verhaal voor de website van DirkJan Vos

Copyright © 2015-2022 Martin Rep | Radboudlaan 14 | 1402 XP  Bussum | Contact