goud van oud1Mijn eerste gouden echtpaar woonde in Wormerveer. Namens De Zaanlander ging ik er in 1966 heen om bruid en bruidegom te interviewen. Maar voor mijn eigen vijftigjarige bruiloft volgend jaar verwacht ik geen bezoek meer van de heren van de pers: het aantal langlopende huwelijken is zo hoog dat het voor de lokale krant geen bijhouden meer is.  

banjoebiroe sanitairTijdens een feestelijke bijeenkomst in Alphen aan den Rijn is vorige week mijn nieuwe boek, Stijfselpap en nasi goreng, feestelijk gepresenteerd. In dat boek beschrijf ik de geschiedenis van Eric van den Berg (geboren in 1936), die zijn jeugd grotendeels doorbracht in ‘Jappenkampen’ op Java, samen met zijn moeder Roelofje en zijn jongere broer Frank. Eric is de schoonvader van mijn oudste dochter, Barbara. In deze voorpublicatie het hoofdstuk ‘Appel’, waarin Eric en Frank in de brandende zon moeten staan maar toch hun lachen nauwelijks kunnen inhouden.

oparep vissenKomende week is het 25 jaar geleden dat mijn vader Tinus Rep overleed. We zouden altijd nog een keertje gaan vissen.

martinus-diamant-3Mijn overgrootvader Tinus Rep (geboren 24 april 1844) was de eerste in de familie Rep die de voornaam Martinus kreeg. Hij werd vernoemd naar zijn grootvader aan moeders kant, een tuinder uit Kralingen. Wie was mijn over-opa Tinus? Als ik op zoek ga naar sporen van de man wiens naam ik draag, doe ik een verrassende ontdekking. Een triest familiegeheim, meer dan anderhalve eeuw verzwegen, wordt onthuld. Een verhaal over goed en kwaad, recht en onrecht, armoede en rijkdom, maar ook een eerbetoon aan mijn opa, die er onder zeer zware omstandigheden in slaagde te overleven.

siem-lize-diamantIn de Rosmolenbuurt in Zaandam vond gisteren een Rozema-wandeling plaats. De familie heeft er veel voetstappen liggen. Voor het voormalige huis van mijn opa en oma Rep vertelde ik onderstaand verhaal over mijn herinneringen aan hun zestigjarige bruiloft. 

Subcategorieën

Copyright © 2015-2020 Martin Rep | Radboudlaan 14 | 1402 XP  Bussum | Contact