Twee bruiloften en een begrafenis
- Gegevens
Wat heeft Martin een rare schoenen aan, dacht mijn broer. Die passen helemaal niet bij de rest van zijn kleding.
Bij de uitvaart van mijn schitterende dochter Natasja droeg ik mijn trouwschoenen. En dat kon mijn broer natuurlijk niet weten, dat ik schoenen uit 1970 aan had.
Ik had ze destijds gekocht bij de Zaanlandsche Schoenhandel in de Westzijde in Zaandam. Daar kochten we altijd onze schoenen. We werden daar meestal geholpen door de baas zelf: meneer De Vries, een heel dunne man, die verre familie van ons was en stiekem een oogje op m’n moeder had. Maar toen ik die trouwschoenen kocht, leefde zij allang niet meer. Ik zal ze wel gekocht hebben samen met Dicky, de aanstaande bruid. Schoenen in je eentje kopen, dat doe je niet. Ik niet. Bovendien, zegt Dicky altijd: “Ik moet naast je lopen.”
Lees meer: Twee bruiloften en een begrafenis
PVV-Kamerlid het stiefkind van de familie Rep
- Gegevens
Een verrassende ontknoping in de kwestie of het knippende PVV-Kamerlid Robert Rep familie is van Johnny Rep en mij. Maar er blijven raadselen, die ook de Grote Kerk van Oostzaan niet prijsgeeft.
Lees meer: PVV-Kamerlid het stiefkind van de familie Rep
PVV-Kamerlid Robert Rep nu de op een na bekendste Rep (en géén familie)
- Gegevens
Hij is kapper, hij is sinds vandaag lid van de Tweede-Kamerfractie van de PVV, en hij heeft de op-en-top Zaanse naam Rep.
Lees meer: PVV-Kamerlid Robert Rep nu de op een na bekendste Rep (en géén familie)
Reizen met Simon
- Gegevens
Mijn broer Simon overleed op 6 december, op zijn 86ste verjaardag. Ik gedenk hem in drie korte verhalen over bijzondere reizen die we samen maakten.
Portugal, de laatste reis met Simon
- Gegevens
Reizen met mijn broer Simon, aflevering 3 en laatst: naar Portugal.
Lees meer: Portugal, de laatste reis met Simon
Hoe mijn grote broer ons op het verkeerde spoor zette
- Gegevens
Reizen met mijn broer Simon, aflevering 2: naar de Ardennen.
Lees meer: Hoe mijn grote broer ons op het verkeerde spoor zette
Met mijn grote broer naar Bakkum
- Gegevens
Reizen met mijn broer Simon, aflevering 1: naar de duinen.
Lees meer: Met mijn grote broer naar Bakkum
Tinus Rep overleeft de Spaanse Griep
- Gegevens
Honderd jaar geleden, net na de Grote Oorlog, joeg de Spaanse Griep over de hele wereld schrik en angst aan. Tientallen miljoenen slachtoffers eiste de ‘windvlaag des doods’. In een ziekenbarak in Zaandam balanceerde mijn vader Tinus Rep, net veertien jaar oud, op het randje van de dood. Bericht uit de tijd van ver vóór het Corona-virus.
Lees meer: Tinus Rep overleeft de Spaanse Griep
Mijn gouden bruiloft is geen nieuws meer
- Gegevens
Mijn eerste gouden echtpaar woonde in Wormerveer. Namens De Zaanlander ging ik er in 1966 heen om bruid en bruidegom te interviewen. Maar voor mijn eigen vijftigjarige bruiloft volgend jaar verwacht ik geen bezoek meer van de heren van de pers: het aantal langlopende huwelijken is zo hoog dat het voor de lokale krant geen bijhouden meer is.
Lees meer: Mijn gouden bruiloft is geen nieuws meer
Appel in kamp Lampersari
- Gegevens
Zaterdag 15 augusts was het 75 jaar geleden dat Indië werd bevrijd. Ter gelegenheid daarvan herplaats ik onderstaand hoofdstuk uit het boek ‘Stijfselpap en nasi goreng’ dat ik schreef over Eric van den Berg. Eric, inmiddels 83 jaar, bracht zijn jeugd grotendeels door in ‘Jappenkampen’ op Java, samen met zijn moeder Roelofje en zijn jongere broer Frank. In het hoofdstuk ‘Appel’ moeten Eric en Frank in de brandende zon staan, maar kunnen ze toch hun lachen nauwelijks inhouden.
Lees meer: Appel in kamp Lampersari