brievenschr9Corresponderen in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. Als wij waren aangekomen in het christelijk jeugdoord op de Veluwezoom waar wij onze vakantie gingen doorbrengen, was het eerste wat wij deden een kaartje naar huis schrijven dat alles goed was. Tegenwoordig is het treurig gesteld met het prachtige ambacht met pen en papier. Maar er is hoop: mijn kleindochter is verplicht brieven te schrijven vanaf haar vakantieadres. En ik schrijf aan Juliet. 

mix rep

Korte inhoud van het voorafgaande: om eindredacteur te worden bij het VNU-nieuwsmagazine Reflex, moet ik eerst ervaring opdoen als chef eindredactie bij het kappersblad ‘Mix’.

Jacques den Boer

Spionnen in de journalistiek! Het verhaal van crime-reporter Bas van Hout, die zaken deed met de geheime dienst, kwam mij erg bekend voor. Al in 1979 speelde een spionnenaffaire bij het blad waar ik werkte. Het hoofdstuk over NieuwsNet krijgt een onverwacht vervolg: Cor Groeneweg graaft een lijk op.

mix laatstenr

Mijn journalistieke pad liep niet altijd over rozen. Voor ik mijn draai had gevonden als eindredacteur bij de Volkskrant en naderhand bij De Gelderlander probeerde ik mijn pen bij verschillende uitgaven van tijdschriftengigant VNU. De merkwaardigste daarvan was wel het kappersblad ‘Mix’. Ik werd er geparachuteerd en anderhalf jaar later ‘bevrijd’ in een soort ‘Operatie-Entebbe’. 

bevrDeel 3 en laatst van de ‘NieuwsNet-saga’. In twee afleveringen heb ik geschreven over mijn avonturen bij het blad. Journalistiek slaagde het met veel poeha gelanceerde nieuwsmagazine er niet in een deuk in een pak boter te slaan. Maar zelfs met de wekelijkse strip wist NieuwsNet niet te scoren. Terwijl toch de allerbeste striptekenaars van het land werkten voor de uitgeverij. 

 

 

Copyright © 2015-2019 Martin Rep | Bussum | Contact