edg demoDe Koude Oorlog is nauwelijks dertig jaar geleden en nu is het bijna weer zo ver. De Russen zijn geen communisten meer maar opeens wel weer vijanden, en de Chinezen – communisten met een kapitalistisch randje – beginnen weer dreigende taal uit te slaan over de annexatie van de ‘opstandige provincie’ Taiwan. Ik draai de film uit de jaren vijftig en zestig opnieuw af. 

Reactie (2) Hits: 150

maggie

De vierdelige documentaireserie over The New York Times is fascinerende tv. Een van de beste kranten ter wereld tracht het hoofd boven water te houden terwijl de redactie al haar energie moet steken in het kritisch volgen van de regering-Trump. Heel anders, maar toch ook weer bijna hetzelfde als bij de Volkskrant en De Gelderlander.

Reactie (3) Hits: 435

volkskrantredactie1Korte inhoud van het voorafgaande: ter gelegenheid van mijn verjaardag boek ik een overnachting in het Volkshotel, waar ooit de Volkskrant was gevestigd. Ik ben nieuwsgierig of er nog iets resteert van het glorieuze krantenverleden en vraag me af hoe de kamer van de hoofdredacteur er nu uitziet.

Reactie (5) Hits: 572

volkshotelIn 1990 was ik voor het laatst in het gebouw van de Volkskrant – in de tijd dat de papieren kranten nog machtige bolwerken waren, een van de grootste dagbladen van Nederland. De verarmde krant heeft het pand al lang geleden ontruimd, het ‘mooiste en modernste krantengebouw’ ontsnapte maar net aan de slopershamer. Nu is het een hotel en een broedplaats voor creatieve jonge mensen. Na al die tijd kom ik terug om er, voor het eerst, te slapen. En mijn verjaardag te vieren. Hoe zou de kamer van de hoofdredacteur er nu uitzien?

Reactie (2) Hits: 718

redzaanlanderkoogHet telefoonboek verdwijnt. Van het meest gebruikte tot het meest overbodige boek van Nederland. Het boek ook dat mij voor het eerst in aanraking bracht met de politie. 

Reactie (3) Hits: 1597

Copyright © 2015-2019 Martin Rep | Bussum | Contact