800px Premiere from Alibi

Theater Tuschinski bestaat deze maand honderd jaar. Met kleindochter Febbeke op bezoek in ‘de mooiste bioscoop ter wereld’. En, speciaal voor haar, mijn Tuschinski Top-Vier. Eh, Top-Drie. 

juliana bij huigHet schooljaar is voorbij, de vakantie lonkt. Een eindeloze tijd van zon, plezier en meisjes ligt voor je. En van vakantiewerk, want die uitspattingen moeten betaald worden. Als scholier maakte je dan kennis een andere wereld. Waar de klok vele malen langzamer tikte, het werk zwaar was of zwaar geestdodend, met als enige troost het loonzakje aan het einde van de week. Twee verhalen over de vakantiebaantjes uit mijn jeugd. Deel 1: Drukkerij Huig. Over bonnenboekjes, carbonpapier, talkpoeder, trilbakken en het verraad van Gré. 

wilhelminaschoolEindelijk! Ik word opgeroepen voor de corona-vaccinatie. Op weg naar de prikplek. Waar is de wachtrij?

laurens scheltemaHet Amsterdamse journalistencafé-bij-uitstek Scheltema dreigt om te vallen. Een reddingsactie moet dat voorkomen.

hesp 05Van de Amsterdamse historicus Peter Paul de Baar verscheen onlangs het boek 'Café Hesp, parel aan de Amstel', over een van de mooiste cafés van de hoofdstad. Hesp stond onder meer bekend als 'het bijkantoor' van de Volkskrant-redactie. In mijn bio-boek 'Ook voor Dames' speelt het café ook een rol. Hieronder een fragment. 

Copyright © 2015-2021 Martin Rep | Radboudlaan 14 | 1402 XP  Bussum | Contact