volkskrantredactie1Korte inhoud van het voorafgaande: ter gelegenheid van mijn verjaardag boek ik een overnachting in het Volkshotel, waar ooit de Volkskrant was gevestigd. Ik ben nieuwsgierig of er nog iets resteert van het glorieuze krantenverleden en vraag me af hoe de kamer van de hoofdredacteur er nu uitziet.

Reactie (2) Hits: 80

volkshotelIn 1990 was ik voor het laatst in het gebouw van de Volkskrant – in de tijd dat de papieren kranten nog machtige bolwerken waren, een van de grootste dagbladen van Nederland. De verarmde krant heeft het pand al lang geleden ontruimd, het ‘mooiste en modernste krantengebouw’ ontsnapte maar net aan de slopershamer. Nu is het een hotel en een broedplaats voor creatieve jonge mensen. Na al die tijd kom ik terug om er, voor het eerst, te slapen. En mijn verjaardag te vieren. Hoe zou de kamer van de hoofdredacteur er nu uitzien?

Reactie (2) Hits: 209

redzaanlanderkoogHet telefoonboek verdwijnt. Van het meest gebruikte tot het meest overbodige boek van Nederland. Het boek ook dat mij voor het eerst in aanraking bracht met de politie. 

Reactie (3) Hits: 1161

carpentier huis2Eierkolen!

Ik breng met mijn broer een bezoek aan het Nederlands Mijnmuseum in Heerlen. We hadden zullen wandelen vandaag door het Zuid-Limburgse landschap, maar het giet van de lucht. Het leidt tot een verrassende ontmoeting.

Reactie (4) Hits: 1939

Johnny Rep 1974‘Johnny Rep, buitenbeentje’, is de titel van het boek over een van de grootste voetbalsterren uit onze geschiedenis, dat vandaag wordt gepresenteerd. Johnny Rep is ook verreweg het beroemdste lid van onze familie. Dat ik nooit op zijn verjaardag ben geweest, ga ik vandaag goedmaken.

Reactie (4) Hits: 2784

Copyright © 2015-2018 Martin Rep | Bussum | Contact