carpentier huis2Eierkolen!

Ik breng met mijn broer een bezoek aan het Nederlands Mijnmuseum in Heerlen. We hadden zullen wandelen vandaag door het Zuid-Limburgse landschap, maar het giet van de lucht. Het leidt tot een verrassende ontmoeting.

Reactie (4) Hits: 1631

Johnny Rep 1974‘Johnny Rep, buitenbeentje’, is de titel van het boek over een van de grootste voetbalsterren uit onze geschiedenis, dat vandaag wordt gepresenteerd. Johnny Rep is ook verreweg het beroemdste lid van onze familie. Dat ik nooit op zijn verjaardag ben geweest, ga ik vandaag goedmaken.

Reactie (4) Hits: 2614

kinderenonrustGlibberend en met twee melkflessen in mijn handen bewoog ik me van deur tot deur om Klaas Onrust te helpen. Meer dan een halve eeuw later ontmoet ik de kinderen van de melkboer om herinneringen op te halen aan hun vader. “Jullie hadden toch een condoomautomaat?”

Reactie (3) Hits: 1374

tuepromKleindochter Lana van twaalf jaar moet zich op de internationale school redden in het Engels. Op de Nederlandse universiteiten wordt inmiddels 60 procent van de studies in het Engels gegeven. Maar als ik een promotie aan de Technische Universiteit meemaak, denk ik de hele tijd Esperanto of Limburgs te horen. 

Reactie (2) Hits: 698

redzeroGekmakend is het! Een diplomatenkoffer met een cijferslot waarvan je de codes niet meer weet. En er zit nog wat in ook, maar wat?

Reactie (4) Hits: 1152

Copyright © 2015-2017 Martin Rep | Bussum | Contact