brand in de vrede 1951Opgroeien in de naoorlogse jaren in de Zaanstreek was opgroeien in een kleine wereld. Voor mij was die wereld groot genoeg. Niet minder dan zeven wereldwonderen telde ik aan weerszijden van de Zaan. Vandaag deel 6: pakhuis de Vrede.

zaanlands lyceumOpgroeien in de naoorlogse jaren in de Zaanstreek was opgroeien in een kleine wereld. Voor mij was die wereld groot genoeg. Niet minder dan zeven wereldwonderen telde ik aan weerszijden van de Zaan. Vandaag deel 7 en laatst: het oude Zaanlands Lyceum aan de Westzijde in Zaandam.

otlouw ghashouderOpgroeien in de naoorlogse jaren in de Zaanstreek was opgroeien in een kleine wereld. Voor mij was die wereld groot genoeg. Niet minder dan zeven wereldwonderen telde ik aan weerszijden van de Zaan. Vandaag deel 5: de gashouders van Zaandam.

watertoren2020 1208

Een rondreis onder leiding van Martin Rep langs verdwenen en bestaande iconen in en om de Zaan

Deel 4: de Watertoren

bonidatiuskerk wereldwonderOpgroeien in de naoorlogse jaren in de Zaanstreek was opgroeien in een kleine wereld. Voor mij was die wereld groot genoeg. Niet minder dan zeven wereldwonderen telde ik aan weerszijden van de Zaan. Vandaag deel 3: de Sint Bonifatiuskerk.

paaskerk nuOpgroeien in de naoorlogse jaren in de Zaanstreek was opgroeien in een kleine wereld. Voor mij was die wereld groot genoeg. Niet minder dan zeven wereldwonderen telde ik aan weerszijden van de Zaan. Vorige week deel 1, over de Hembrug, vandaag deel 2: de Paaskerk.

verzetsplantsoen2019De oorlog was nog alom tegenwoordig in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw, en op 4 mei, Dodenherdenking, waren de gestorvenen uit die periode bijna tastbaar aanwezig. Het tijdperk dat de radio zweeg en twee minuten stilte echt twee minuten stilte betekenden. 

Hembrug geopend

Opgroeien in de naoorlogse jaren in de Zaanstreek was opgroeien in een kleine wereld. Voor mij was die wereld groot genoeg. Niet minder dan zeven wereldwonderen telde ik aan weerszijden van de Zaan. Vandaag deel 1 in deze serie: de Hembrug.

Omslag De Meidoornstraat3DEindelijk is het zover: in november verschijnt mijn boek ‘De Meidoornstraat. Opgroeien tussen kerk en communisten tijdens de wederopbouw’. Wie het boek nu bestelt, ontvangt in november een gesigneerd exemplaar thuisgestuurd. 

OmslagDe Meidoornstraat kleinEindelijk is het zover: in november verschijnt mijn boek ‘De Meidoornstraat/Opgroeien tussen kerk en communisten tijdens de wederopbouw’. Wie het boek nu bestelt, krijgt in november een gesigneerd exemplaar thuisgestuurd. 

zaanlandse2Schoenen kopen was voor mij als kind een straf. Bij Schoenhandel De Vries was maar één lichtpuntje: je mocht in het röntgenapparaat controleren of je nieuwe schoenen goed pasten

Copyright © 2015-2020 Martin Rep | Radboudlaan 14 | 1402 XP  Bussum | Contact